Hlavní obsah
Článek

Kapela Nightwork v čele s lídrem a zpěvákem bandu Vojtěchem Dykem (38) je naštvaná na nejvyšší míru. Jejich hit Globální oteplování, který se stal kvůli svému obsahu neoficiální hymnou českých gayů, byl striktně zakázán v internetové televizi Youtube. Video, jež dosud shlédlo rekordních tři a půl miliónu diváků, společnost provozující server smazala kvůli nevhodnému sexuálnímu obsahu. "Nepříjemně nás to překvapilo," potvrzuje manažer kapely Filip Šmíd.

"Já jsem gay, jsem gay, jsem teplej..." zpívají si už tři roky po celém Česku i předškoláci. Písnička, ve které se Dyk líbá s Prachařem, měla ukázat podporu hudebníků čtyřprocentní menšině. A veřejnost si ji zamilovala, také kvůli zmínkám o teplých mracích. Jenže majitelé serveru Youtube jsou buď homofobní nebo se jim zdálo, že pohled na polosvlečené mládence je příliš vulgární. Úspěšný klip zkrátka zatrhli.

"Snažíme se domluvit, aby bylo video vráceno zpátky na Youtube, zatím se s námi ale moc nechtějí bavit," uvádí manažer Nightworku. Ze serveru zmizelo již několik desítek videí s touto písničkou a zbyla jen dvě, která byla přidána teprve nedávno.

Poslední skandál se zákazem klipu zažila kapela Lucie u písně Medvídek v roce 1999 kvůli tomu, že se v písni i klipu naznačuje užívání drog. Nova ji vyřadila z vysílání úplně, Česká televize ji vysílala pouze po 22. hodině. V roce 1992 pak Československá televize do vysílání nepustila klip Láska je láska k písni Lucie Bílé, ve které se líbali "kluci s klukama a holky s holkama". Oba klipy natočil Filip Renč.

Související témata:
Globální oteplování

Reklama

Další články

Načítám