Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ben Cristoao (36) to s bojovými sporty myslí opravdu vážně. Denně trénuje grappling a připravuje se také na nejbrutálnější zápasy MMA. Byli jsme u jeho tréninku a vypadá to, že to myslí opravdu vážně. Tady už to na veselou hru opravdu nevypadá...

"V červenci to bude rok, co takhle trénujeme. Účel je pořád jiný. Začal jsem tak, že jsem se chtěl naučit bojovat do jednoho filmu, pak mě to začalo bavit, až se z toho stala součást mého života. Baví mě to čím dál více," řekl Super.cz Ben, který už má za sebou jeden zápas, a to velmi úspěšný.

"Už jsem měl jeden turnaj v grapplingu v kategorii do 91 kilo. Byl jsem hodně fyzicky zničený, ale skončil jsem třetí. Bylo to super, měl jsem radost, že nejsem úplně marnej," říká Ben a potvrzuje, že dalším krůčkem jsou drsné zápasy v kleci.

"Grappling je ze stavebních kamenů MMA. Je to páčení, škrcení, submise soupeře. Tenhle rok si to ale ještě nemůžu dovolit, z toho člověk odchází víc rozbitej, zničenej. 28. listopadu ještě potřebuju na mém koncertě v Praze vypadat tak, aby mě lidi poznali. Možná příští rok se na to vrhnu," usmívá se Ben.

Přiznává, že v MMA jsou drsná zranění. Zlomená žebra jsou na denním pořádku, řezné rány v obličeji nebo zlomený nos nejsou ničím výjimečným. "Vím úplně přesně, jak by vypadal můj nos. Lidi by to přirovnávali k nějakému ovoci," směje se Ben. "Už teď ho přirovnávají k panu Brambůrkovi z Toy Story. A představte si, když ho ještě zlomí. To je úlet," směje se.

Bena chválí i jeho trenér, zápasník MMA Zdeněk Ledvina. "Má skvělý genetický dispozice, jeho cesta bude ještě hodně zajímavá. Hodně lidí říká, že to hraje, že není bojovník, tak to není pravda. On to v sobě má a ještě to ukáže," říká Ledvina, který nyní odlétá na mistrovství světa do Las Vegas bojovat. "Doufám, že se vrátím s titulem a živej a zdravej," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám