Hlavní obsah
Článek

Miroslav Donutil (73) má novou velkou roli. Na karlovarském filmovém festivalu představil seriál Doktor Martin, v němž si zahraje hlavní roli špičkového chirurga, který se přestěhuje na vesnici téměř mimo civilizaci.

„Myslím si, že přestože Mirek Donutil má za sebou desítky, ne-li stovky rolí, tak Doktor Martin bude ta, v níž si jej bude celý národ pamatovat,“ domnívá se Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál České televize vzniká.

Každá z šestnácti připravovaných epizod má svoji vlastní lékařskou zápletku, ale postupně seriál rozehrává příběhy a vztahy nejen mezi novým doktorem a jeho pacienty. Režie seriálu se ujal Petr Zahrádka, který s Českou televizí spolupracoval například na televizním cyklu Nevinné lži.

„Divákům už teď můžeme slíbit ty nejlepší české a slovenské herce a specifický humor, který vyplývá ze základního střetu dvou životních stylů,“ slibuje producent Vratislav Šlajer. Kromě Miroslava Donutila diváci na obrazovkách uvidí Jitku Čvančarovou (46), Janu Štěpánkovou, Milana Kňažka, Emílii Vášáryovou či Gábinu Marcinkovou.

Reklama

Další články

Načítám