Hlavní obsah
Článek

Hubený mladík na fotce, který pobíhá po tenisovém kurtu, je často označován jako "zpívající herec a hrající zpěvák". Ač vystudoval práva, stal se z něj úspěšný herec, kterého proslavila role věčně zhuleného týpka, jenž si před zraky své současné holky vzpomene, že už vlastně jednu přítelkyni má. Už víte, kdo to je?

Na archivním snímku není nikdo jiný než oblíbený herec a zpěvák Jiří Macháček, který se málem stal právníkem. Nakonec ho ale zlákalo herectví, ač nedokončil studium DAMU. Absolvoval ale Ježkovu konzervatoř a herectví studoval také na dánské European Film Academy.

Macháček se do povědomí diváků dostal díky roli zhuleného Jakuba ve filmu Samotáři. Od té doby dostával nabídky na jednu úspěšnou roli za druhou.

Zahrál si v divácky oblíbených filmových počinech Jedna ruka netleská, Nestyda, Muži v naději, Ženy v pokušení či Pohádkář.

Kromě herectví se věnuje také muzice. S kapelou MIG 21, ve které působí jako textař i zpěvák, vydal už několik desek. Macháček žije už patnáct let s o dvanáct let mladší partnerkou Kristinou Dufkovou, s níž má syna Antonína a dceru Bertu. Za sebou má jedno nevydařené manželství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám