Hlavní obsah
Článek

Nastává nová éra otců! Pryč jsou ty doby, kdy matky s malými dětmi zůstávaly doma a čekaly na svého muže, až přijde večer domů z práce. Nyní zažívá čím dál tím víc otců mateřskou na vlastní kůži. V Česku to není ještě tak populární, ale v řadě evropských zemí se „otcovská dovolená“ stává trendem. Víme, proč vám bude vyhovovat, když na mateřskou půjde váš partner!

Vloží se víc do výchovy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Za normálních okolností by se muž se svým dítětem vídal jen po večerech, když se vrátí z práce. Unavený si spíš lehne k televizi, než by věnoval pozornost svému potomkovi. Pokud ale zůstane „taťka“ doma, bude mít moře času na to, aby se s dítětem sblížil. Na rozdíl od jiných nezkušených otců bude vědět, jak s ním správně zacházet, a nevezme nohy na ramena, když uvidí poblinkaný bryndák nebo špinavé plínky. Zkrátka táta do nepohody! Ale ani matka by v této situaci neměla zapomínat na svou roli; dítě je vždy společným zájmem obou partnerů. Chcete-li se něco dozvědět o správné výchově malých i větších dětí, čtěte Feedo blog.

Postará se o domácnost

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mateřská či otcovská „dovolená“ je často spojená s řadou domácích prací. Ať chceme nebo ne, rodič, který je v domácnosti s dítětem, je většinou ten, kdo má i čas doma uklidit, nakoupit, opravit, posekat, utřít... Když doma zůstává táta, je to z velké části na něm. Ano, on musí uklidit, když doma vaše „zlatíčko“ udělá binec, on opraví dětskou postýlku, když se začne rozpadat, a on umyje nádobí po společném obědě s dítětem ve všední dny. Navíc bude mít čas zařídit všechny nákupy! Teď je to i díky možnosti nakupovat dětské potřeby v e-shopu Feedo.cz z pohodlí domova mnohem snažší.

Pochopí, zač je toho loket

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řada mužů pochopí, co obnáší starost o dítě a domácnost, až když si tím sami projdou. Pak jim dojde, proč ženy občas bolí hlava, proč potřebují doma trochu pomoci i emocionální podporu a proč zkrátka někdy nemají náladu cokoli vysvětlovat. Bývá těžké pochopit ženskou duši, ale otcové na „mateřské“ k ní najdou cestu snáz. Možná vám otcovská dovolená dokonce přinese harmoničtější vztah. Tipy, jak být dobrým rodičem a partnerem, naleznete také na blogu Feedo.

Otec je experimentátor

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Když necháte svého muže doma s dítětem, dáte průchod nespoutané zábavě a experimentování. Otec komunikuje s dítětem jinak než matka, která o dítě pečuje, konejší ho, mazlí a je mnohem úzkostlivější. S tatínkem zažije dítě větší dobrodružství. Tátové zaujímají nejčastěji roli vyzyvatele, provokatéra, který rád zkouší něco nového. Hraje si s malým z pohledu matky odvážněji, přitom ho ale dokáže ochránit a pomáhá mu poznávat svět rychleji a z jiného úhlu.

Další články

Načítám