Hlavní obsah
Článek

Stalo se již tradicí, že Beata Rajská (61) představuje během filmového festivalu v Karlových Varech svou novou kolekci, a letos tomu nebude jinak. Letos začala návrhářka dojíždět do lázeňského města s několikaměsíčním předstihem. Důvodem bylo sklo.

Designérka spojila síly s českými sklárnami, které mimo jiné připravují křišťálové glóby pro oceněné hosty MFFKV. V kooperaci s uměleckým ředitelem společnosti Lukášem Jabůrkem připravovala Rajská skleněné doplňky. „Bylo skvělé poznat něco nového, vyzkoušet si, co dělá tekuté sklo, dát si radit od mistrů sklářů a mít vedle sebe umělce optimistu, jako je Lukáš Jabůrek. Měl se mnou trpělivost a myslím, že výsledek je pro nás oba radostí.“

Zbrusu nové kousky fitovala návrhářka na své dvorní modelce Veronice Procházkové (37) přímo ve sklářské dílně. Prostředí sálajících pecí se však ukázalo vůči delikátní krejčovině jako nepřátelské. Šaty se na modelce málem seškvařily. „Tím teplem se na Veronice tavily šaty s flitry. Vlastně se jí málem přilepily na záda,” vzpomíná Beata Rajská.

Reklama

Další články

Načítám