Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pondělní smrt Ladislava Chudíka (†91) alias primáře ortopedie MUDr. Karla Sovy z Nemocnice na kraji města, jehož skolil zápal plic, jeho slavné kolegy zarmoutila. Stejně jako Ladislav Frej (seriálový syn Karel Sova mladší), jenž ho považoval za šlechtice, tak i Iva Janžurová (82), sestra Marta Huňková-Pěnkavová, o něm hovoří láskyplně.

„Je to smutné. Pro nás je to skutečně neveselý začátek léta. Já už jsem byla nešťastná, že nedávno odešli pánové Ludvík Vaculík a Josef Topol, takové dvě osobnosti velmi vážené a milované, a teď k tomu pan Chudík. To byl báječný herec! Soukromě jsme se příliš neznali, byť to vypadá absurdně, když jsme spolu natáčeli Nemocnici. On tam tehdy přišel v nelehké pozici po panu Karlu Högerovi (Sovu měl původně hrát on, po jeho smrti se první díly musely přetočit – pozn. red.). Zpočátku panovaly velké obavy, jak bude celým kolektivem přijat. Brzy si ale zasloužil naši velkou úctu a obdiv. Ke mně se vždy choval laskavě a přátelsky,“ řekla Super.cz Iva Janžurová.

Podle ní byl Ladislav Chudík skvělý i na divadle a v televizních inscenacích. „Za Kawasakiho růže před šesti lety dostal Českého lva a bylo to víc než oprávněné. Předvedl tam úžasný výkon. Pro mě odešel báječný herec a velmi přátelský a kamarádský člověk. Tak jsem ho poznala. Tohoto váženého kolegy je opravdu škoda, je mi to líto,“ dodala.

Reklama

Další články

Načítám