Hlavní obsah
Článek

Pondělní odchod Ladislava Chudíka (†91) do hereckého nebe byl sice smutný, ale vzhledem k jeho častým zdravotním problémům v posledních letech ne vyloženě nepředvídatelný. Primář ortopedie MUDr. Karel Sova ze seriálu Nemocnice na kraji města vydechl naposledy v nemocnici, kde poslední dobou bojoval se zápalem plic. Vzdorovat mu ale déle nedokázal.

„Zemřel za přítomnosti mě a dcery, nebyl sám. Mohly jsme se s ním naposledy rozloučit, odešel v kruhu rodiny. Velmi krátce usnul asi na tři minuty, než vydechl naposledy,“ svěřila se deníku Aha! vdova Alena Chudíková.

Zdravotní problémy měl Chudík už déle. K zápalu plic se minulý měsíc přidaly potíže s pohybem, byl zcela odkázán na pomoc rodiny a zdravotnického personálu. Loni málem přišel o zrak, zachránit se ho snažil pícháním injekcí přímo do oka, jež mu fungovalo jen na dvacet procent.

Dva roky před svou smrtí zkolaboval při představení Tančírna, v němž hrál na scéně slovenského Národního divadla. Měl tehdy žaludeční potíže, poté se léčil se zánětem žlučníku. Felčaři tehdy raději volili léčbu prášky. Kvůli mnoha operacím, jež musel podstoupit, se báli dalšího chirurgického zákroku a hlavně narkózy navíc. Měl ale i velké bolesti páteře.

„Alenka mě doslova vytáhla z hrobu,“ chválil svou ženu před lety po jedné z nemocí Chudík. Tentokrát už byl ale osud nekompromisní…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám