Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve zbrusu novém kriminálním thrilleru Gangster Ka, který je inspirován životem protřelého zločince Radovana Krejčíře, není nouze o hodně drsné scény. Krejčíř ve snímku vystupuje pod jménem Radim Kraviec alias Káčko a ztvárňuje ho oblíbený herec Hynek Čermák.

Ten neváhá zlikvidovat každého nepřítele ve svém okolí včetně jiných mafiánů, kteří se mu znelíbí. Jedním z nich je i zločinec Josef Sivák v podání herce Alexeje Pyška známého coby hlas Bruce Willise. Toho Káčko nechá zabít hodně mazaným způsobem. Prostřednictvím mobilního telefonu aktivuje dron, který vletí přímo do Sivákova domu. Dron vletí přímo na Siváka a vybouchne. Na ukázku drsné scény se podívejte ve videu.

Natáčení přitom nebylo vůbec jednoduché, protože Pyško musel vydržet s kamenným výrazem, i když těsně před jeho očima nalétal dron s vrtulemi. Pro případ nouze pod ním ležel asistent režie, který měl za úkol dron strhnout. Stačil malý větřík a vrtule by Pyškovi mohla vletět přímo do očí.

Pyško ale na natáčení scény vzpomíná s úsměvem: „Scéna pro mě byla příjemná, protože jsem jen nehnutě stál v okně a ohromně se bavil tím, jak se celý zredukovaný štáb baví touto technikou natáčení. Jenže už to trvalo hodně dlouho a já si přál konec. Ten mohl nastat jedině tím, že droňáka někde sami sestřelí. Na druhé straně ale stáli malí velký kluci a konec byl v nedohlednu. A jen jsem si na tu myšlenku pomyslel, stalo se o větev stromu a šli jsme pokorně domů,“ vzpomínal na natáčení herec.

Pyško si roli mafiána opravdu užíval. Dokonce navrhl režisérovi Janu Pachlovi, že se ve filmu objeví v dlouhém černém koženém kabátu. Ten je typický pro opravdové mafiány. „Já nevím, jaké kabáty nosí tyhle lidi. Je to můj oblíbený kabát a nabídl jsem jej režisérovi a on se do něj zamiloval. Je fakt, že je mi v něm dobře, a při troše snahy se pod něj vejde snad i ta brokovnice,“ vysvětlil s úsměvem herec.

Thriller Gangster Ka je natočen podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy Padrino Krejčíř. Snímek je rozdělen na dvě části.

První část filmu Gangster Ka se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR a v kinech bude k vidění od září, druhá část Gangster Ka: Afričan, který vychází z Káčkovy exilové anabáze, přijde do kin v listopadu. Kromě Hynka Čermáka a Alexeje Pyšky se diváci mohou těšit také na Vlastinu Svátkovou, Jaromíra Hanzlíka, Miroslava Etzlera, Jana Vlasáka či Jana Révaie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám