Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V pondělí zesnulý herec Ladislav Chudík (†91), který se nesmazatelně zapsal do srdcí diváků svým nezapomenutelným ztvárněním postavy primáře ortopedie Karla Sovy v seriálu Nemocnice na kraji města, byl mezi kolegy nesmírně vážený a oblíbený. „Odešel šlechtic,“ řekl Super.cz jeho seriálový syn, mladý Sova Ladislav Frej (82).

„Je to svým způsobem ironie osudu a taková smutná synchronicita, že v době, kdy se reprízuje Nemocnice, nám pan Chudík odejde na věčnost. Ale měl už 91 let, což je vysoký věk, kdy už měl nárok na odpočinek. Udělal toho za celý život hodně dobrého. Velice jsem si ho vážil coby herce i jako člověka, protože to byl šlechtic,“ uvedl televizní MUDr. Karel Sova mladší.

„Poznal jsem ho jako charismatického a povahově vzácného herce. Naposledy jsme se viděli v Bratislavě v televizi, bohužel si nevzpomenu, při jaké příležitosti. A s mou Gábinkou mě také před pár lety pozval na představení Tančírny ve slovenském Národním divadle. Hrál tam vznešeného majordoma, chodil ve fraku, a přestože v celé hře nepadlo jediné slovo, vše se vyjadřovalo pohybem a tancem, bylo to pocitově strhující. Pak jsme ho navštívili v šatně, kde mi věnoval svou knížku. Budu na něj vzpomínat jen v tom dobrém,“ dodal Ladislav Frej s úctou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám