Hlavní obsah
Článek

Stala se například nejkrásnější českou vysokoškolačkou, ale do očí veřejnosti se zapsala až jako moderátorka zpravodajství na Nově. Na komerční televizi už ale okatou brunetku nevídáme, neboť zběhla z takřka bulvárního prostředí do seriózního prostředí veřejnoprávní televize.

Jana je z nové pracovní příležitosti nadšená a v České televizi se cítí jako ryba ve vodě. „Moje aktuální práce má zásadní rozdíl v obsahu, s čímž jsem spokojená. Mám rozhodně objemově víc práce, je to dynamičtější, musím si připravovat podklady. Jsem ráda, že jsem v tom dění,“ říká.

Jana nám oponovala v tom, že je málo obvyklé, že by někdo ze soukromé televize vešel do veřejnoprávního prostředí. „Nevím, jestli existují vůbec nějaká taková pravidla. V poslední době se to poměrně mění,“ nechala se slyšet moderátorka.

Pochopitelně hrozilo, že to Janě po odchodu z Novy dají někteří lidé na Kavčích horách, jak se říká sežrat. Ona se toho ale nebála. „Programově jsem se tomu vyhnula. Po dohodě s mými nadřízenými jsem začínala od začátku od nejzákladnější pozice. Neobjevila jsem se okamžitě na obrazovce, ale několik měsíců jsem tam pobývala, seznamovala se s jednotlivými redakcemi, moji kolegové znají moji práci a stejně tak moji nadřízení si všimli, že jsem prodělala nějaký progres,“ vysvětluje Jana.

Marečková nikdy nezaslechla ze strany svých kolegů výčitky. „Od diváků jsem ale už dostala několik dopisů, jak je mrzí, že už nejsem na Nově. To je věc, na kterou se neohlížím, je to můj profesní život,“ uzavírá povídání na profesní téma Jana Marečková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám