Hlavní obsah
Článek

Modelka Eliška Bučková (34) před časem oficiálně přiznala, že bojuje s anorexií. Teď modelka říká, že se uzdravila, a má dost sil na to pomáhat jiným. Stala se patronkou občanského sdružení Anabell a v rámci toho se hodlá věnovat osvětě. Natočila také propagační videoklip, ve kterém hovoří o své nemoci zcela otevřeně. Dokonce přirovnala anorexii k rakovině.

„Nechci, aby to bylo tabu. Lidé o tom buď vůbec nemluví, nebo si z toho dělají legraci. Třeba řeknou: ‚Já už nebudu, já jsem anorektička.‘ Neuvědomují si, jak závažná je to nemoc. V životě bych neřekla: ‚Já nejdu, jsem unavená, já mám asi rakovinu.‘ Anorexie je stejně nebezpečná, také končí smrtí,“ míní Eliška.

Bučková toho o nemoci hodně přečetla a setkávala se také s děvčaty, které anorexií trpí. „Dodnes úplně nevím, co mi pomohlo. Měla jsem štěstí na lidi kolem sebe. Potkala jsem nového partnera, který vedl zdravý životní styl a pravidelně cvičil. Já jsem předtím v životě necvičila, ale začala jsem s ním. Měla jsem výborného trenéra, jehož manželka je výživová poradkyně, a oba byli věřící. To jsem i já. Takže jsem se z toho dostala,“ říká. Snad to bude dál zvládat i po rozchodu se zmíněným partnerem Jakubem Malinou.

„Rozhodnutí, zda to veřejně přiznat, bylo strašně těžké. Nedokázala jsem si představit, jaká lavina se kolem toho strhne. Od té doby se to se mnou nese. Byl to risk, ale věřím, že to pomůže,“ říká Bučková, která při své výšce sto osmdesát centimetrů vážila jen čtyřicet devět kilo. Přežívala na sucharech a cottage sýru. Přiznává, že pila také projímavé čaje. Není ovšem jediná. „V mé branži, v modelingovém světě, trpí anorexií minimálně osmdesát procent dívek. Vím to, protože já to poznám. Základní pravidlo je, že anorektička to nikdy nepřizná a vyjmenuje vám všechno, co za ten den snědla," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám