Hlavní obsah
Famous
Článek

Američanka Verda Byrd celý svůj život věřila, že její předci přišli do USA z Afriky. Měla sice světlejší kůži, ale opalovala se dobře, měla výrazné rty a nos typické pro africké národy. Jako dívku ji adoptovali afroameričtí rodiče, a vychovávali ji tedy jako černošku. Až ve dvaasedmdesáti však zjistila, že je geneticky běloškou.

„Vyrostla jsem, aniž jsem jakkoli zpochybňovala své narození či něco podobného, protože mi nikdy nebylo řečeno, že jsem bílá,“ vysvětlovala Verda v rozhovoru pro USA Today.

Když její adoptivní matka umírala, svěřila Verdě, že její biologická matka byla bílá. To ji tak šokovalo, že začala pátrat po svých předcích. A náhle se jí život obrátil vzhůru nohama. Vyrůstala a dospívala jako černoška, aby na stáří zjistila, že je běloškou.

Byrd pochází z devíti dětí. Její matku opustil manžel, a když se sama vážně zranila, Verdu přijal do péče stát Missouri, který ji nabídl k adopci. Za svou ji přijali Ray a Edwinna Wagnerovi, kteří jí změnili jméno a vychovávali ji jako černošku. Díky fyzickým rysům o tom sama Verda ani její okolí nikdy nepochybovali.

Související témata:
Černoši

Reklama

Další články

Načítám