Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Osobnímu kouzlu mladíka, kterého vidíte na fotografii, podléhaly několik desítek let nejen fanynky na koncertech a v přítmí kinosálů. Vášnivou lásku, která byla naprosto určující pro start jeho hvězdné kariéry, prožil s Edith Piaf. Později už jako ženatý pán podlehl nesčetněkrát půvabům slavných dam. Za všechny jmenujme hollywoodskou bohyni sexu Marilyn Monroe nebo Ingrid Bergman. Už víte?

Yves Montand, ač původem Ital, svou hvězdou kariéru nastartoval ke konci války v pařížských kabaretech. Zcela zásadní pro něj bylo setkání s Edith Piaf, která se stala jeho učitelkou, rádkyní, milenkou a objevila jej pro velký svět. Rozhodla se, že z něj udělá hvězdu, a to se také stalo. Po třech letech dostal ženitby chtivý Yves od znuděné Edith kopačky. Jeho kariéra dál stoupala strmě nahoru a začaly přicházet filmové role.

Další osudovou ženu, herečku Simone Signoret, pojal Yves za manželku v roce 1951. Přestože nebyl právě prototypem věrného milujícího manžela a neměli spolu žádné děti, žili spolu spořádaně až do hereččiny smrti v roce 1985. Nejslavnější milostnou avantýrou fešáka, kterému se po úspěších ve francouzském filmu ozval Hollywood, je bezesporu poměr s Marilyn Monroe.

Blonďatá sexbomba s duší malé holčičky se do Yvese zakoukala během natáčení filmu Milujme se (1960). V té době procházela vleklou manželskou krizí s dramatikem Arturem Millerem. Z vášnivého románku, který probírala bulvární média, nakonec ovšem zase nebylo nic. Před Marilyn, která si dělala naděje, se nakonec Yves musel nechat zapírat a pokorně se vrátil ke své ženě.

Opravdové rodinné štěstí zažil Yves Montand až na sklonku života. Příliš dlouho si je neužil. Dva roky po smrti Simone, v roce 1987, se oženil se svou asistentkou Carole Amiel. V roce 1988 se mu narodil jeho první a jediný potomek, syn Valentin. Když byly synovi pouhé tři roky, umírá během filmového natáčení sedmdesátiletý Yves na infarkt.

Reklama

Další články

Načítám