Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Málokdo ví, že americká herečka Kristin Davis je velkou milovnicí zvířat a před časem se aktivně zapojila do boje za záchranu slonů. Přestože si ji spojujeme převážně s charakterem Charlotte Yorkové ze seriálu Sex ve městě, herečka má ve skutečnosti do spořádané princezničky z New Yorku daleko. Davis se například netají tím, že je vyléčenou alkoholičkou. Naposledy Kristin šířila povědomí o ohrožené sloní populaci koncem minulého týdne na Empire State Building.

Davis, jež letos oslavila půlstoletí, je zároveň od roku 2004 ambasadorkou mezinárodní charitativní organizace Oxfam zaměřující se na zamezení chudoby a nespravedlnosti ve světě. Lásku k slonům v sobě Kristin objevila o pět let později během návštěvy Afriky, kde našla opuštěné slůně a pomohla mu dostat se do místního rehabilitačního centra pro zvířata. V roce 2013 se herečka podílela na natáčení a produkci dokumentu Gardeners of Eden zaměřeného na hrozící nebezpečí vyhynutí těchto úžasných afrických obrů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám