Hlavní obsah
Článek

Herec Vojta Kotek (36) se opravdu vyšvihl. Přestože má za sebou jen několik teenagerovských filmů, už diriguje své o mnohem zkušenější kolegy. Je z něj totiž režisér českého dabingu.

Tvrdou ruku režiséra Kotka na vlastní kůži zažili i takový herečtí bardi, jako jsou Richard Krajčo, Ondřej Vetchý nebo Petr Novotný, které Kotek režíroval při dabingu českého znění k novému animovanému filmu Auta 2. Ti si ale nemůžou Kotka, který se v dabingu proslavil převážně díky postavě Harryho Pottera, vynachválit.

O jeho kvalitách ví i zpěvačka Helena Vondráčková, kterou už Kotek taktéž režíroval. „Vojta byl můj velký rádce. Hodně mi ve studiu pomáhal. Má role byla složitá, musela jsem tam měnit dvě polohy hlasu stejně tak, jako se měnila má postava. Bylo dost těžké uhlídat svůj hlas,“ svěřila se Vondráčková.

Sám herec je ale skromnější. „Dabing mě baví a baví mě režírovat. Nebyl bych tam, kde jsem, kdyby mě nepodporovali lidé kolem mě. A navíc spolupracuju jen se samými profesionály,“ vysvětlil Kotek.

Jak se zdá, Kotkovi se pomalu plní jeho sny. Jeho kolegové jej totiž začínají brát vážně a z něj se stává prvotřídní režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám