Hlavní obsah
Článek

Britský tlouštík Carl Thompson chtěl změnit životní styl a radikálně zredukovat svou obří nadváhu. Bohužel už pro něj bylo pozdě a jeho těžce zkoušené tělo po letech přejídání vypovědělo službu.

Rekordmanem s nejvyšší dosaženou váhou je sice Paul Mason, který se projedl až k 445 kilogramům, ten ale dokázal obžerství porazit a výrazně zhubl. Díky jeho odhodlání tak byl Carl Thompson před smrtí tím největším tlouštíkem.

Také on pochopil, že je pro něj extrémní hmotnost velkým rizikem a požádal o pomoc. Odmítal však podvázání žaludku, protože chtěl zhubnout přirozeným způsobem. To bylo ovšem pro muže vážícího 412 kilogramů nemožné. Jeho život tak skončil v pouhých 33 letech.

Carl měl sklony k přejídání už od dětství. K extrémnímu nárůstu hmotnosti u něj došlo před třemi lety, kdy mu zemřela matka. Smutek zaháněl jídlem, především pizzou a sladkostmi. Muž odkázaný na sociální dávky byl na sklonku života tak nesoběstačný, že neopouštěl svůj dům, kde ho s dodávkami jídla denně navštěvovali pečovatelé.

Reklama

Další články

Načítám