Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

V roce 1978 se z herečky Jamie Lee Curtis stala díky hororu Halloween přes noc hvězda. Dnes už by ovšem v postarší vitální ženě hvězdu filmu, při jehož sledování tuhla divákům krev v žilách, poznal málokdo.

Šestapadesátiletá Jamie Lee Curtis měla díky Halloweenu opravdu rychlý kariérní start. První filmová role jí zajistila obrovskou popularitu a předurčila směřování její herecké dráhy. Jamie Lee se po úspěchu kultovního hororu objevila i v jeho dalších dvou pokračováních, jimž se ovšem na úspěch původního filmu nepodařilo navázat.

Tvůrci hororů si ji velmi oblíbili a osadili ji i do strašidelných snímků Mlha či Terror Train. Curtis však nechtěla být navěky spojována s hororovým žánrem a talent později potvrdila v komediích Ryba jménem Wanda či Pravdivé lži. Na staré hororové časy však zavzpomínala snímkem Halloween:H20, který vznikl u příležitosti dvacátého výročí jejího nejslavnějšího filmu z roku 1978.

Pro Jamie Lee Curtis je charakteristický krátký sestřih vlasů, který už dostal šedivé zabarvení. Herečka kvůli němu může sice působit starším dojmem, ale ve skutečnosti jde o velmi vitální dámu, která se po parku prohání v outfitu profesionálních sportovců.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám