Hlavní obsah
Článek

Před kameru se poprvé postavil ve dvou letech a nakonec před ní strávil pořádný kus dětství. Začínal v reklamách velkých společností, ale jeho andělská tvářička jej předurčovala k zářnější kariéře. První větší roli získal dnes třicetiletý David Gallagher narozený v newyorském Queensu irskému otci a kubánské matce v roce 1993 ve filmu Kdopak to mluví 3, kde si už jako osmiletý zahrál s hvězdami první velikosti Johnem Travoltou a Kirstie Alley. Asi největšího ohlasu se mu ale dostalo ještě o pár let později v seriálu Sedmé nebe.

Talentovaný blonďáček si s Travoltou zahrál ještě ve snímku Fenomén a následně roku 1998 vystřídal Macaulayho Culkina v nepříliš úspěšné rodinné komedii Sám doma a bohatý: Vánoční přání. V novém miléniu se však jeho hraní omezilo spíš na epizodní role v seriálech, a to i přesto, že dospěl ve velice líbivého mladého muže a jako s jednou z mála dětských hvězd to s ním nešlo během dospívání z kopce.

Herec pochází celkem z pěti sourozenců. Jeho dnes osmnáctiletému bratrovi Killianovi byl diagnostikován autismus, David se i díky tomu stal aktivním podporovatelem a mluvčím organizace Cure Autism Now.

Reklama

Další články

Načítám