Hlavní obsah
Článek

Velkou retrospektivní výstavu díla Káji Saudka uspořádala Berenika Saudková ve třech patrech Tančícího domu. Vernisáž kreseb z komiksů, ale i erotiky si nenechala ujít řada známých tváří.

"Pro mne byla vždy idol Jessie. Ale je naprosto nereálné takhle vypadat. Je něco jako Barbie. S těmi obřími ňadry a uzoučkým pasem. Abych se jí aspoň vzdáleně přiblížila, nesměla bych několik měsíců vůbec jíst a musela bych zhubnout dvacet kil. Ale asi ani to by nepomohlo, snad leda odstranit čtyři žebra," vyprávěla o své hrdince z filmu Kdo chce zabít Jessii?

Zpěvák Matěj Ruppert, který se zanedlouho stane otcem, je obdivovatelem Saudkových komiksů, podíval se ale i na erotické kresby. "Měl jsem to štěstí, že jsem se s Kájou Saudkem stihl osobně setkat, ještě než se stala ta tragédie. S Monkey Business totiž dělal na své poslední práci, komiksu pro časopis Report," vyprávěl nám.

"Byla bych ráda, kdyby mne muži, tedy zejména můj manžel, viděli tak, jako Kája Saudek (†80) svoje komiksové hrdinky. Vždyť umění je o fantazii, ty ženy nemohly takhle vypadat. Já sice nemám takové vnady, ale zase mám po pěti porodech výbornou postavu, ne?" řekla k Saudkově výstavě Veronika Žilková (62), která vernisáž uvedla, ale pak si užívala pozornost mladých chlapců.

Reklama

Další články

Načítám