Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byla jedním z nejkrásnějších stvoření, které se objevilo v československém filmu. Ať už to byla kráska v hororovém filmu Panna a netvor, Gábina z komedie S tebou mě baví svět či Renáta v hudební komedii Anděl s ďáblem v těle, vždy na filmovém plátně zářila. Vzhledem k tomu, že o svůj vzhled Zdena Studenková (69) nadále zodpovědně pečuje, tak příliš z její krásy nezmizelo a sexy slečinka se jen přetavila ve svůdnou zralou ženu.

Když jsme se s herečkou potkali naposledy, nemohli jsme se nezeptat, jestli jí její půvab není někdy na škodu? Nebrzdí ji její krása někdy v kariéře? Neobsazují ji stále do stejných rolí? „Já jsem ve věku, kdy hraju jen charaktery. Já už nehraju krásné, ale jen moudré a charakterní postavy,” snažila se nás vyvést z omylu paní Zdenka a uvedla jeden z příkladů.

„Dnes mám například zkoušku a zítra večer představení Buddenbrookovi od Thomase Manna, kde hraji matku tří dospělých dětí. Dá se říct, že je to role, která začíná okolo čtyřicítky a končí okolo sedmdesátky. Takže já už hraju takovéto charakterové úlohy,” uvedla Zdena Studenková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám