Hlavní obsah
Článek

Režisér Miro Drobný již brzy uvede do kin film o nejkontroverznějším česko-slovenském raperovi: RYTMUS sídliskový sen. Natáčel se osm let a prý odhaluje i to, co jsme dosud o Patriku Rytmusovi Vrbovském (47) netušili.

Partner Dary Rolins (51) už se fotil i na filmový plakát, ale drahé šperky, auta, hodinky a symboly úspěchu, kterými se rád prezentuje, na snímku nejsou. Nejde totiž o oslavný epos na známého umělce, ale o intimní a osobní záležitost.

"Plakát je výtvarnou zkratkou celého filmu. Je to způsob, jak dostat 90 minut filmu do jediného vizuálu, a to není jednoduché, náš plakát vznikal déle než tři měsíce," popisuje režisér a scenárista filmu Miro Drobný. "Vybírali jsme z několika verzí, poslední slovo však měl Rytmus. A tomu hrozilo, že půjde donaha," dodal.

"Ano, uvažoval jsem i o možnosti, že budu na plakátu nahý tak jako ve filmu, ale nakonec jsem to zrušil, protože dospělý nahý chlap vypadá divně," uvedl Rytmus věci na pravou míru. Z plakátu jsou naopak cítit symboly doby, ve které Rytmus vyrůstal: sídliště, asfalt, dětství, nápisy křídou na chodníku. Ústředním motivem plakátu je právě písmo malého chlapce v kontrastu s plačící tváří dospělého muže.

Reklama

Další články

Načítám