Hlavní obsah
Článek

Když jsme zpěvačku Janu Kirschner (45) potkali naposledy, měla sotva měsíc po porodu druhé dcery a z dvojnásobného mateřství byla ještě trochu vyděšená. Teď je ale všechno jinak a Jana je nadšená. "Jsem sama překvapená, jak to jde, musím říct, že s tím druhým dítětem si to ještě víc užívám." řekla Super.cz.

Pomalu už odkládá i stahovací prádlo a snaží se hubnout, aby jí to na pódiu slušelo. "Já ráno cvičím, snažím se. Tedy není to úplně každé ráno. Je to většinou čtyřikrát do týdne a někdy ještě chodím v pátek plavat. Pak dělám takový zvláštní druh pilates, který je na strojích, a je to taková americká novinka, která už je v Londýně nějaký čas a doporučuji to absolutně každému. Je to věc, která vás dostane do formy v podstatě za dva měsíce. I po jakémkoliv úraze, je to velmi dobrá věc i na zotavení, nejen na hubnutí. Takže se snažím, dělám, co se dá," svěřila.

I když tvrdila, že si dá v kariéře aspoň trochu pauzu, zatím to tak nevypadá. "Momentálně je toho celkem dost. Snažím se to dělat tak, že se přes týden věnuji dceři v Londýně a pak ze soboty na neděli přiletím. Měla jsem koncert v Brně, teď se potkáváme v Berouně na otevření rehabilitačního centra místní nemocnice, minulý týden jsme hráli taky dvakrát a příští týden mám zas Prahu, pak Košice a pak mám dovolenou. Takže je toho celkem dost hlavně s ohledem na to, že vlastně ještě můj muž je pochopitelně na turné, takže oba dva cestujeme a potkáváme se v neděli večer," popsala nám zpěvačka.

Díky tomu, že v Česku často koncertuje, podívá se častěji i za rodiči na Slovensko. "Teď vlastně cestuji s dvěma dětmi. Hodně často, většinou mi lidé v letadle dávají obdivné pohledy, jak to můžu zvládat, ale já to prostě nějak tak ‚jakože‘ zvládám s úsměvem, s humorem a maminka mi samozřejmě pomáhá, takže ty děti jsou vlastně ve stálém kontaktu s prarodiči," prozradila.

Když už se zpěvačka zmínila o partnerovi, zajímalo nás, zda spolu budou tvořit další desku. Při obou předchozích totiž Jana počala a mají díky tomu krásné holčičky. Chtěla by vůbec třetí dítě? "No, neuvažujeme o tom, ale někdo mi minulý týden říkal, co by to asi bylo. Zase další holčička, anebo by to byl tentokrát kluk? Já mám stále pocit, že bych strašně chtěla kopii toho svého muže, toho malého Eda bych chtěla mít doma. Ale samozřejmě člověk myslí prakticky a co bude, to bude. Já jsem v pohodě, ale myslím si, že pro to už to opravdu chce velmi jasný rodinný management. Člověk se vlastně stane ředitelkou malé firmy, když má víc lidí," smála se Jana.

A protože jsme se setkali v berounské nemocnici, dostali jsme se i k tématu zdravotnictví. Jana pro nás srovnala úroveň zdravotní péče u nás a v Británii, kde žije a kde i rodila obě dcery. "Zdravotní péče, vlastně taková ta všeobecná zdravotní péče, říká se jí NHS, tedy National Health System, na kterou jsou Britové velmi hrdí, momentálně prochází takovou krizí. Celá ta jejich hrdost spočívala vlastně v tom, že to bylo zadarmo pro všechny, a teď vlastně zjistili, že už ta doba je jiná, a to NHS nestíhá ošetřovat takové množství lidí a nemůže to být zadarmo. Takže má to své problémy a je to velmi diskutované téma," začala popisovat.

"Ale já jsem rodila v Británii a nerodila jsem v soukromé nemocnici, rodila jsem vlastně v nemocnici, která měla v podstatě takovou malou porodničku, kde nebyl žádný doktor a vlastně jen porodní báby, a když se něco stalo, tak tam samozřejmě byla k dispozici celá péče, a musím říct, že to bylo fantastické. Absolutně bez jakýchkoliv potíží, zásahů zvenku a já jsem byla vlastně během deseti hodin schopná odejít domů s dítětem v jedné ruce, s taškou v druhé ruce. Vlastně jsem přišla domů a viděla jsem ty obrázky Kate, která vlastně teď porodila. A s Williamem vycházeli z té nemocnice a ona taky právě asi po deseti hodinách odešla, tak ano, funguje to tak, je to tak. Takže moje zkušenosti jsou výborné, ale slyšela jsem spoustu špatných příběhů, tak jsem možná jen světlá výjimka," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám