Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejenže se chystá zvládnout karlovarský filmový festival, který začíná už za dva týdny, ale Jiří Bartoška (77) po léčbě rakoviny slíbil dokonce i to, že se vrátí na divadelní prkna. Bude opět účinkovat v úspěšném představení Moje hra.

"Už máme i první termín, na kterém jsme se s panem Bartoškou domluvili. Bude to 4. října," potvrdil Super.cz tiskový mluvčí Divadla Kalich, v němž se představení uvádí, Jaroslav Panenka. Představení není fyzicky náročné, zato dost morbidní. Bartoška totiž hraje muže, jenž je už po smrti a z rakve komunikuje se ženami svého života.

Bartoška s tím, že hraje v rakvi, problém nemá. "Mám výhodu, že netrpím klaustrofobií. Otevřou mě až po osmnácti stránkách textu, to je po dobrých patnácti minutách hry, a přiznám vám, co je během té doby můj největší problém: bojím se, abych neusnul. Poctivá čtvrthodina je docela dlouhá doba, navíc ta rakev je pohodlně vypolstrovaná. Možná bych to neměl říkat, ale člověk se v ní necítí tak strašně, jak si možná představuje," říká.

Černé myšlenky v souvislosti s nemocí si nepřipouští. "Tímhle se vůbec nezabývám. Jsem člověk okamžiku, takže přemýšlím spíš o tom, co bude za těch patnáct minut než jednou kdo ví kdy. Spíš je mi nepříjemné, že když mě vezou na jeviště, je mnou manipulováno, smýkáno a já nevím kam. Pod víkem netuším, jestli jsem zrovna nohama do hlediště, nebo do portálu. Je to zvláštní pocit, jaký bych nechtěl zažít v reálném životě – aby mnou bylo pohybováno a já nevěděl kam," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám