Hlavní obsah
Článek

Nikdy necvičila a přejídání u ní bylo na denním pořádku. Přítrž přibírání dnes 44letá Claire Huxtable udělala až ve chvíli, kdy jí ručička na váze začala ukazovat děsivých 160 kilogramů. „Původně jsem jen chtěla zhubnout do dovolené,“ začíná svůj příběh žena, která se nakonec dostala až na hranici života a smrti.

Maminka dvou dětí před více než dvěma lety nastolila dietní plán a zpočátku se nestačila divit, jak rychle šla kila dolů. Plná nadšení a dojmů z oblečení, které na ní pomalu začínalo viset, a užaslých přátel, kteří ji zahrnovali komplimenty, sama sebe přesvědčovala, že hubnout dál je ta nejlepší volba. Jenže postupem času se stávala na hubnutí závislou. Z morbidně obézní ženy se nakonec stala kostra potažená kůží s jasnou diagnózou - anorexie.

„Byla jsem velká, ale plná lásky a štěstí, dnes se cítím mnohem méně sebevědomá než kdykoli předtím. Bylo jedno, jak moc jsem zhubla, ale v zrcadle jsem viděla jen tlustou osobu. Myslela jsem si, že dělám dobře a všichni ostatní jsou hloupí, když tolik jedí,“ říká dnes Claire, která zhubla během dvou let o 125 kilogramů na život ohrožujících 35 kilo.

„Nechci být tlustá, ale nikdy jsem se necítila tak nešťastná. Udělala bych cokoli, abych se cítila zase jako ta kulička, co jsem byla dřív. Ale bojím se, že když začnu jíst, jednoho dne se probudím zase s velikostí šedesát,“ dodává žena, která musí být kvůli své diagnóze dlouhodobě hospitalizována a tvrdí, že touha zhubnout jí udělala ze života peklo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám