Hlavní obsah
Článek

Británie si ještě ani nestačila odpočinout od velkolepé svatby prince Williama (41) s Kate Middleton (42) a už se v královské rodině připravují na novou slávu. V sobotu se totiž ve Skotsku vdá Zara Phillips (30), nejstarší vnučka panovnice Alžběty II. (85) a dcera princezny Anny (60).

Závodní žokejka Zara si bere také sportovce, hvězdu britského rugby Mika Tindalla (32). Obřad proběhne ve starobylém edinburghském chrámu Canongate Kirk a jsou očekáváni ti nejvýznamnější hosté. Své vnučce popřeje štěstí babička Alžběta II., ale i bratranec William s manželkou Kate. Chybět nebudou rovněž sportovní hvězdy.

Policisté, kteří při slavnosti budou dbát na bezpečnost, se obávají, že zájem bude tak velký, že do ulic v nejužším centru města bude vpuštěno jen prvních 2000 šťastlivců. Svatba Zary je totiž považována za soukromou záležitost a proto ani nebudou vyhrazena žádná místa pro diváky.

Zara, která na rozdíl od své matky Anny nenosí titul princezny, se s Mikem seznámila před osmi lety. Předtím chodila s žokejem Richardem Johnsonem.

Reklama

Další články

Načítám