Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z jiného pohledu než doposud jsme si nechali vyprávět o kolapsu herce Pavla Soukupa, ke kterému došlo během sobotního odpoledního představení muzikálu Fantom opery. Jako divadelní dozor měl totiž službu manžel Terezy Kostkové (47), umělecký šéf divadla GoJa Music Hall, režisér Petr Kracik. Byl přímo u toho, a rozhodně odmítá jakoukoliv zodpovědnost, že by se v divadle o herce nepostarali.

"Nechtěli jsme to vůbec rozebírat. Bylo pětatřicet stupňů, takže se mohlo komukoli přitížit. V divadle mají vždy službu dvě zdravotnice, a to zdravotní sestry z ARO z Fakultní nemocnice Motol. Zrovna před tímto představením proběhlo i školení dalšího personálu, jak si poradit, kdyby někdo zkolaboval," vyprávěl nám Kracik. "Nejprve opustila sál jedna těhotná žena v 8. měsíci, které se udělalo nevolno, poté si sestry, které seděly 10 metrů od pana Soukupa, všimly, že se udělalo špatně jemu," pokračoval.

"Okamžitě ho začaly křísit podle standardního postupu a chtěly ho vyvést ze sálu s tím, že se okamžitě zavolá další pomoc, kdyby to bylo potřeba. On si ale sedl na schody a chtěl dál sledovat představení. Paní Soukupová se s ním i zdravotnicemi začala hlasitě hádat, žádala rozsvítit světla, což on odmítal. Nakonec ho zúčastnění spojenými silami dostali ven, mezi tím jeho žena zavolala zřejmě několik záchranek, protože před divadlem v několika minutách zaparkovaly hned tři vozy a vypadalo to, jako by nám málem spadlo jeviště," svěřil.

"On ale do sanitky odmítl nastoupit, podle toho, jak jsem volal na linku 155, označili výjezd jako zmařený, a teprve při jejich odjezdu do jednoho z aut začala paní Soukupová bušit a nakonec jej opravdu odvezli. Do té doby nedokázali při trvajících scénách provést kompletní vyšetření. Nic podobného si mi ještě nestalo," byl ještě nyní rozhořčený Kracik, že divadlu a producentovi muzikálu Františku Janečkovi (79) Soukupová vyčítá, že se o jejího muže dostatečně nepostarali.

"Péče byla až nadstandardní, největší problém byl to, jak se oba hádali. Největším důvodem pro to, aby se představení zastavilo, byla nepříčetnost manželky, která předvedla divadlo na divadle," krčil rameny Kracik. Sám Soukup všem za svou záchranu poděkoval a nečekaně odešel z nemocnice, z čehož jeho žena prý strachy šílí.

Reklama

Další články

Načítám