Hlavní obsah
Článek

Divadelní ceny Tony znají od nedělního večera své laureáty pro rok 2015. Jennifer Grey, jejíž tvář je v 55 letech bez jediné vrásky, si sice žádné ocenění neodnesla, ale přesto si mohla připadat jako vítěz. Na slavnostní událost ji totiž doprovodil milovaný otec a legenda Broadwaye Joel Grey, jenž před pěti měsíci ve svých 83 letech otevřeně přiznal homosexualitu.

Orientace otce herečky, kterou v jejích sedmadvaceti letech vystřelil do hvězdného nebe Hříšný tanec s Patrickem Swayzem, prý v rodině a mezi blízkými přáteli nebyla tajemstvím, ale veřejně se o ní Joel Grey nikdy nebavil. Herečka, která dodnes slyší na oslovení ‚baby‘, je jednou ze dvou potomků, které její otec počal s bývalou ženou Jo Wilder. Z manželství trvajícího dlouhých 24 let vzešel ještě její bratr James.

Joel Grey vynikal kromě herectví rovněž v tanci a zpěvu. Na divadelní scéně má za sebou plno významných rolí, tou nejdůležitější ale dodnes zůstává muzikál Cabaret, za niž kdysi cenu Tony získal. Nechyběl ani později ve filmovém zpracování z roku 1972, za nějž si odnesl Oscara i přesto, že ve stejné kategorii byl toho roku nominován Al Pacino za Kmotra. V jeho sbírce za tuto roli naleznete rovněž Zlatý glóbus nebo cenu BAFTA.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám