Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představitelka doktorky Stephanie Woodsové z akčního trháku Smrtonosná zbraň Mary Ellen Trainor zemřela ve věku 62 let na následky vleklé nemoci. Stalo se tak již 20. května, ale smutnou událost zveřejnila její dlouholetá přítelkyně a prezidentka filmové společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy až v pondělí. Herečka podlehla rakovině slinivky u sebe doma v kalifornské čtvrti Montecito.

Kromě ztvárnění policejní psycholožky Woodsové ve všech čtyřech pokračování Smrtonosné zbraně si Trainor vybavíte i z mnoha dalších filmů převážně z 80. let. Do mnohých ji obsadil i její bývalý manžel, oscarový režisér Robert Zemeckis, za nějž se herečka provdala v roce 1980.

Jejím velkým filmovým debutem se stala role Elaine, unesené sestry Kathleen Turner v Honbě za diamantem (1984), objevila se rovněž ve Smrtonosné pasti, Rošťácích, Návratu do budoucnosti II, Krotitelích duchů II nebo v seriálu Příběhy ze záhrobí.

Mimořádný úspěch pak manželé zažili se snímkem Forrest Gump, v němž si Trainer zahrála a Zemeckis jej režíroval. Dvojice se rozvedla po dvaceti letech v roce 2000. Z jejich vztahu vzešel hereččin jediný potomek - syn Alexander. Zemeckis má ještě dvě děti ze současného manželství s herečkou Leslie Harter.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám