Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, Monika Absolonová (47) se v sobotu zúčastnila tradičního růžového pochodu proti rakovině prsu. Za normálních okolností by asi byla její podpora této bohulibé záležitosti sympatická, kdyby ovšem krátce předtím neutrpěla dle svých slov otřes mozku a kdyby v sobotu navíc nepanovala v Praze šílená vedra, z kterých zkolabovala. „Jako těhotná se měla z pochodu omluvit a neriskovat vůbec zdraví plodu!“ zlobí se lékaři!

Moniku museli v průběhu pochodu ošetřit v sanitce, udělalo se jí mdlo, dle jejích vlastních slov „břicho bylo blbý“. Vzápětí vypeskovala média za to, že si ji vůbec „dovolila“ kritizovala za to, jak svou účastí v horkém počasí ohrožovala dítě, které nosí pod srdcem. Jenže ať si říká, co chce, nezdá se, že by se v tomhle ohledu chovala moc zodpovědně!

Super.cz hovořil s dvěma doktory, a oba se shodují, že ačkoli jim je Monika jako zpěvačka sympatická, její rozhodnutí dobrovolně šlapat rozpálenou Prahou v takovém horku vnímají jako rizikové.

„Asi by se nikdo nezlobil, kdyby se zúčastnila jen startu a pak se objevila později odpoledne až na koncertě. Nikdo by po ní přece nemohl chtít, aby v požehnaném stavu tak zatěžovala svůj organismus. Těhotné ženy už takhle mají vyšší teplotu a horka skutečně mohou ovlivnit plod.

Ten není připraven na delší snášení tak vysokých teplot. Na přímém slunci by se těhotné v dopoledních a odpoledních hodinách neměly vůbec pohybovat, o jakékoli sportovní zátěži ani nemluvě. Různých namáhavých aktivit by se gravidní ženy měly v takovém počasí zásadně vyvarovat,“ říká jeden z lékařů.

„Podle dostupných informací šlo o vyčerpání organismu. Těhotné ženy na sebe zkrátka musí v tomto počasí dávat větší pozor, protože kolapsy neohrožují jen je, ale i jejich děti. Věřím, že paní Absolonová alespoň důsledně dodržovala pitný režim. Čekají nás další horké dny, tak snad si z této nevolnosti vezme ponaučení. Asi zkrátka po nedávném úrazu přecenila své síly,“ dodal druhý.

Zachovala se podle vás těhotná Monika nezodpovědně?
Ne, lékaři to určitě jen dramatizují
13,8 %
Ano, v takovém horku to je hazard se zdravím dítěte!
80,4 %
Nemám na to vyhraněný názor
5,8 %
Celkem hlasovalo 15731 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám