Hlavní obsah
Článek

Fyzický zjev, temperament i životní optimismus Yvetty Simonové, která oslaví brzy již 87. narozeniny, jsou pro leckoho nepochopitelným tajemstvím. Dáma, která v šedesátých letech pokládala základní kameny české pop music, se ani v pokročilém věku nebrání veřejnému vystupování a společenským akcím. Ujít si nenechala ani tradiční Dámský klub, který každý měsíc pořádá Marie Tomsová v módním salonu Yvett Ajchler, která předčasně zemřela před dvěma lety.

„Můj vztah k tomuto salonu je osobní, jsem jmenovkyní se zakladatelkou salonu, s níž mne pojilo nejen jméno, ale i stejný názor na módu. Dokonalé střihy a vysoká krejčovina. Ještě týden před její smrti jsme o módě rozmlouvaly v rozhlase. Šiju tady od samého začátku, mám plnou důvěru ke zdejší návrhářce, profesorce Zdeně Bauerové, která přesně ví, co mi jde, jak na jeviště, tak do civilu. Za ty peníze, co jsem tady utratila, bych dnes měla luxusní vilu. Ale stojí to za to, kostýmy této značky jsou alfou a omegou mého šatníku," svěřila Super.cz Simonová, kterou na akci potěšila manželka Pavla Vrby informací, že se chystá třetí vydání jeho knihy Yvetta a její osudoví muži.

Hostem pravidelných Dámských klubů je i Vlastimil Harapes. „Panuje zde atmosféra pohody a harmonie, oděvům a jejich nositelkám vládne elegance, a to přesně koresponduje s osobností zakladatelky Yvett Ajchler. Škoda, že tak předčasně odešla. Jsem rád, že její partner, inženýr Sloupenský, obnovil tradici tohoto salonu," dodal Vlastimil Harapes.

Reklama

Další články

Načítám