Hlavní obsah
Článek

Jediným divákem, který vnímal nedávnou premiérovou projekci snímku Dior a já z jiné perspektivy a s osobním zaujetím, byla Magdalena Langrová. Úspěšná česká topmodelka byla totiž jediným člověkem v sále kina Lucerna, který se potkal s aktuálním kreativním ředitelem věhlasného módního domu Dior Rafem Simonsem, o němž celý dokument vlastně byl.

„K Dioru a Rafovi mám blízko. Protože jsem s Rafem na podobné kolekci pracovala před rokem v únoru, znám všechny lidi z filmu a při sledování jsem si kolikrát vybavila vlastní zážitky,” říká topmodelka, která do Čech dorazila z Hamburku, a to výhradně kvůli premiéře. „Potěšilo mě vidět v dokumentu celý kreativní tým z jiné perspektivy. Jako modelka jsem se přece jen do ateliéru tolik nedostala a trávila jsem čas spíš s Rafem při fittingu. Takže to pro mě celé mělo velice zvláštní náboj,” říká Magda.

Modelka pracovala u Diora několik sezon. S návrhářem Rafem Simonsem spolupracovala při samotné tvorbě modelů nejen konfekční kolekce prêt-à-porter, ale i haute couture - vysoké krejčoviny. „Snímek sám o sobě byl jedním z nejlepších filmů o módě, které jsem viděla. Hodně mě oslovil i odkaz Christiana Diora, byl to velice inspirativní a zároveň skromný člověk, a jsem ráda, že díky filmu může i po svém odchodu oslovit.”

Dvaadvacetiletá rodačka ze Žamberku stráví několik dní u svých rodičů a pak odjíždí za prací do Londýna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám