Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, ve středu Pavel Vohnout alias Kyklop dostal nečekaně okamžitý vyhazov z kapely Maxim Turbulenc. Byl jejím zakladatelem. Jenže rozhodnutí zbývajících dvou členů zbavit se ho asi nebude jen tak. „Můj rozchod s kapelou budou určitě řešit právníci,“ říká Vohnout. Podle oslovených odborníků může jít až o milióny odstupného!

„Problém je třeba v tom, že chtějí pokračovat s jiným členem, ale v základech je devadesát pět procent mého zpěvu. Jestli s tím budou vystupovat, bude to podvod na lidi, a já proti tomu zakročím. Jestli někdo bude otvírat hubu na můj zpěv, dám to k soudu,“ varuje dopředu bývalé kolegy Vohnout.

I kdyby si zbylí muzikanti nechali udělat nové základy, rozchod se zakladatelem kapely budou asi i tak muset prozkoumat advokáti. Kyklop je vlastně zčásti stále majitelem kapely. „Práva, a to nejen na základy, vlastníme všichni tři. Nemám s tím zkušenosti, ale všechny náklady jsme platili na třetinu. Uvidíme, jak slušně se rozhodnou se mnou vypořádat,“ přemítá Kyklop, který upozorňuje, že už jen samotné nečekané vyhození z kapely ho připravilo o pořádný balík peněz.

„Chtěl jsem, abychom spolu alespoň dojezdili čtyřicet už nasmlouvaných kšeftů, ale Daniel Vali mi řekl, že se mnou už nepojede nic. Když jsem reagoval, že je to sviňárna, tak mi odpověděl, že ho to nezajímá, že jsem udělal horší. Což je ale jeho úhel pohledu. Zrušili mi tím kšefty za tři sta padesát tisíc korun,“ čertí se Kyklop.

Kolegové mu vyčítali, že začal jezdit se svým vlastním programem pro děti, čímž ohrozil projekt Maxim Turbulenc. Vohnout se brání s tím, že se nabízel na termíny, kdy si kapela nikdy žádné kšefty nedomlouvala, a že tím tedy kolegy nijak neohrozil. A upozorňuje, že v drtivé většině případů jsou jeho písničky (kromě tří výjimek) jiné, než měli Maxíci.

„Ať to bude se soudy a právníky, jak chce, já rozhodně nekončím. Mám připravené projekty pro rockery, dospělé a pro děti. Nebojím se o sebe. Spíš mám strach, že mě kluci teď budou poškozovat,“ dodal Kyklop.

Daniel Vali se proti jeho tvrzením ohradil: „Udělal prasárnu, z jeho strany je to normální podraz. Není týmový hráč, tak jsme se museli rozloučit. Jestli čekal, že mu řekneme: ‚Pavlíku, to je v pořádku, že za našimi zády nabízíš program s písničkami, jako mají Maxim Turbulenc‘, tak se asi spletl. Ochrannou známku Maxim Turbulenc vlastním já, manažerem jsem také já, vystoupení jsem domlouval na kapelu, ne na Pavla Vohnouta. A základy teď přezpíváváme, ať se ničeho nebojí,“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám