Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Americká herečka Lois Chiles je na prahu sedmdesátky, ale z její tváře lze stále poznat krásku z Bondovky Moonraker, která měla premiéru v roce 1979. Filmové milence agenta 007, kterého hrál Roger Moore, tehdy bylo 32 let a za sebou už měla řadu úspěchů.

Lois se v 70. letech prosadila jako modelka a z přehlídek to měla jen krůček na stříbrné plátno. V Hollywoodu měla už v počátcích kariéry štěstí na zajímavé projekty, když ji producenti obsadili do filmů Takoví jsme byli a Velký Gatsby, kde poznala Roberta Redforda či Miu Farrow. Bond girl si měla původně zahrát už ve filmu Špion, který mě miloval, ale osud tomu chtěl jinak.

Na vrcholu slávy totiž Lois těžce poznamenalo nádorové onemocnění a následné úmrtí jejího mladšího bratra, kvůli čemuž se dočasně stáhla do ústraní. Před tvůrčí pauzou ještě stačila natočit bondovku Moonraker, která ze série o agentovi s povolením zabíjet vybočuje sci-fi zápletkou.

Představitelka postavy jménem Holly Goodhead se po zhruba tříleté pauze vrátila k herectví seriálem Dallas, v němž působila jen jednu sezónu. Přestože o nabídky neměla nouzi, dříve hvězdnou kariéru se jí nepodařilo zcela vzkřísit. Další rána Lois Chiles postihla v roce 2001, kdy přišla o otce a lékaři jí diagnostikovali rakovinu prsu. Nádorové onemocnění se herečce vrátilo i o čtyři léta později, ale Lois je velká bojovnice, která ani v 68 letech neztrácí šarm.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám