Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová pohádka režisérky Alice Nellis Sedmero krkavců se dočkala pozitivního hodnocení filmových kritiků. Samotný snímek se rodil podle jeho tvůrců ale v těžkých porodních bolestech.

„Film vznikal opravdu velmi těžce a tak jsem ráda, že se vše dotáhlo do zdárného konce a že film k lidem promlouvá,” svěřila se nám na premiéře v kině Lucerna Martha Issová, představitelka hlavní role Bohdanky. Mnohdy bylo to natáčení pro mě opravdu strašné. Přestože to bylo velmi složité natáčení, tak vznikalo poměrně na koleni a nebylo tolik prostředků, kolik by bylo potřeba,” říká Martha.

Přestože se jedná o pohádku, tak pro herečku bylo natáčení mnohdy hororové. „Nejtěžší bylo, že byl člověk někdy unavený a lidi kolem něj úplně nemysleli na to, že pracuje v těžkých podmínkách. Právě v těchto hraničních podmínkách herec může ztratit energii, ale vy jste zodpovědný za předvedený výkon,” vzpomíná herečka, která si během natáčení sáhla až na samotné dno svých fyzických a psychických možností, když holýma rukama byla nucena trhat kopřivy.

Čtyřiatřicetileté Issové se původně nechtělo přijmout roli dospívající dívky. „Ona už byla podle režisérky dvacetiletá. Stejně se mi do toho nechtělo, ale Alice byla přesvědčená, že to má své opodstatnění, abych tu roli hrála, a já jsem ráda, že mě přemluvila,” uvádí Martha.

Issová patří mezi typ hereček, které se nemusí vidět na stříbrném plátně, ale koukat na sebe v této pohádce jí nevadilo. „Je to projekt od projektu jiný a záleží, jak člověk práci odvede. Během projekce ve Zlíně se mi stala zvláštní věc, přestala jsem na sebe koukat kritickým okem a začala jsem to vnímat jako příběh dívky Bohdanky. Díky tomu ke mně ten příběh došel. Měla jsem z toho hluboký zážitek,” říká Marta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám