Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Roden (61) má rád jazz. A to tak moc, že se rozhodl na svém zámku ve Skrýšově pořádat jazzovou hudební akci, nejen pro známé, ale také pro veřejnost. Novinka to není, letos se bude konat už pošesté.

Jazz u Rodena, jak se akce příznačně nazývá, proběhne 20. června. „Mám rád jazz a mám kamarády jazzové muzikanty, proto vznikla tato akce. Nechci ale, aby lidi přijeli jen poslouchat jazz u mě ve stodole, chci, aby si to užívali. Procházeli se, jedli, pili nebo i tancovali. Chci, aby to byl takový příjemný večírek s dobrou muzikou,“ rozpovídal se herec.

Letos osobně přivítá například jazzovou zpěvačku Simonu ‚Sisu‘ Fehérovou, která se na Skrýšov vrací již podruhé. Z vystupujících Roden dále nabídne třeba skupinu On Line Session z Hradce Králové či Marimbu Live Drums. Přidá se i český muzikant, saxofonista, skladatel a pedagog Štěpán Markovič se svými studenty.

„Chci nabídnout možnost setkávání začínajících mladých muzikantů s těmi zkušenými. Pro výborné, ovšem neznámé hudebníky může být možnost zahrát si na jednom jevišti s jazzovými matadory motivací,“ dodal Karel Roden, jehož divadelní zázemí vytváří Studio DVA, kde je také možné koupit lístky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám