Hlavní obsah
Článek

Na přelomu tisíciletí byl nejslavnějším dětským hercem, jemuž kritici předpovídali zářivou budoucnost. Dnes je z Haleyho Joela Osmenta zavalitý muž, který se sice stále věnuje své profesi, ale nesklízí zdaleka tolik obdivu jako v časech, kdy jako roztomilý chlapeček viděl mrtvé lidi.

Haley Joel Osment zažil v dětství popularitu srovnatelnou se Shirley Temple. Za vedlejší roli v Šestém smyslu byl v pouhých 11 letech nominován na Oscara a hollywoodská studia se jeho tvářičku snažila zúročit předtím, než projde pubertou. Dětská herecká hvězda tak stačila natočit ještě filmy Pošli to dál či A.I. Umělá inteligence, ale s přibývajícím věkem začala růst i Osmentova váha. Herec dnes dosahuje výšky pouhých 163 centimetrů, ale výrazně se zakulatil.

Sedmadvacetiletý Haley se během krátké chvíle ze sladkého hošíka proměnil ve cvalíka neurčitého věku, který by mohl na plátně ztvárnit i výrazně starší postavy. O herecké nabídky sice nemá nouzi, ale v porovnání s projekty, jež natáčel v dětství, jde o druhou ligu.

Oteklý Osment nedávno propagoval komedii Vincentův svět, která patří k tomu lepšímu z jeho profesního životopisu posledních let. Ten totiž zdobí i bizarní kousky jako romantická komedie Sex Ed, kde ztvárnil učitele sexuální výchovy, či obskurní horor Mroží muž o masovém vrahovi, který své oběti přetváří do podoby ploutvonožců.

Reklama

Další články

Načítám