Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Marian Vojtko (51) si od patnácti let nechával růst dlouhé vlasy. Není český zpěvák, který by na dlouhé kštici lpěl tak jako on. Kvůli charitě se ale rozhodl své háro ostříhat. Přímo před blesky fotoaparátů a kamerami se nechal ostříhat onkologicky nemocnými pacienty. A ti si na to vzali nůžky na papír!

"Chtěli jsme ještě více upozornit na jednu z nejzákeřnějších nemocí. Při chemoterapiích onkologicky nemocní pacienti, jak všichni víme, přicházejí o vlasy. Proto jsem oslovila Mariana, který bude jednou z hvězd galakoncertu Znovuzrození, zda by nás ještě více podpořil a vlasy si nechal ostříhat," řekla Super.cz prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Svobodová, která Mariana k ostříhání přemluvila.

Marian Vojtko potvrdil, že nabídku Venduly zvažoval velmi dlouho. "Možná neznám člověka, který by pro charitu dýchal tak jako Vendula. Projekty Kapky naděje proto vždycky rád podpořím, ale tohle jsem musel rozdýchávat dlouho. Vlasy nosím dlouhé asi od svých patnácti let, patří ke mně. Nakonec jsem se ale rozhodl, že do toho půjdu. I kdyby to díky medializaci mělo zachránit jediný dětský život, stojí to za to," prozradil zpěvák.

Marián z neděle na pondělí prakticky nespal. Pár minut před tiskovou konferencí byl úplně zelený a vypadalo to, že si to ještě rozmyslí. "Bylo to šílený, ale mám to za sebou. Reakce jsou zatím jen pozitivní, tak snad to vydrží. Sám jsem se ještě neviděl v zrcadle, tak to bude šok," dodal Vojtko, který se s novou image představí poprvé televizním divákům 17. června během benefičního koncertu Znovuzrození, kde zazpívá hit Karla Svobody ze seriálu Cirkus Humberto Krev toulavá.

Celý koncert je věnován Karlu Svobodovi. Vedle Vojtka vystoupí s hity zesnulého skladatele Wanastowi Vjecy, No name, Michal David, Václav Noid Bárta, Anna K., Bára Basiková, Tereza Mátlová a poprvé zazpívá jednu z písní také desetiletý Jakub Svoboda, syn Karla Svobody a Venduly Svobodové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám