Hlavní obsah
Článek

Známá americká herečka Loretta Swit (73), která se proslavila rolí vrchní sestry Margaret Houlihan v televizním seriálu M*A*S*H, vypadá stále dokonale. Podívejte se na fotky a přesvědčte se sami.

Loretta je dcerou polských imigrantů. První vystoupení před publikem absolvovala již v sedmi letech, když hrála Sněhovou královnu. Vystudovala American Academy of Dramatic Arts a poté debutovala na Broadwayi ve hře Same Time Nest Year.

Když přijela do Hollywoodu, začala vystupovat v televizních seriálech jako Gunsmoke nebo Mannix. V roce 1972 získala po Sally Kellerman roli vrchní sestry Margaret „Šťabajzny“ Houlihan ve výše zmíněném seriálu M*A*S*H. Za tuto roli byla desetkrát nominována na cenu Emmy, kterou získala v letech 1980 a 1982. Čtyřikrát byla také nominována na Zlatý glóbus.

Svůdná blondýnka se také objevila ve filmu Stand Up and Be Counted s Jacqueline Bisset nebo ve filmu Forest Warrior s Chuckem Norrisem. Je také velkou milovnicí zvířat. Uváděla i seriál Those Incredible Animals, který vysílal kanál Discovery.

Dnes se už herectví nevěnuje, ale většinu času tráví prezentacemi drahých šperků, které dokonce sama navrhuje.

Reklama

Další články

Načítám