Hlavní obsah
Článek

Mocná hrudníková výbava je u operních zpěvaček téměř pravidlem. Výjimkou není ani mezzosopranistka Edita Randová, která v poslední době koncertuje hodně za hranicemi naší vlasti. Po návratu z Milána, kde o jednom z minulých víkendů koncertovala, si dopřála zasloužený odpočinek ve vířivce a svou tělesnou schránku ukázala před padesátkou jen v bikinách.

Ani tentokrát se u nás Edita moc dlouho neohřeje. „Na začátku června vyrážím na třítýdenní turné do Brazílie, kde budu prezentovat českou hudbu. Čekají mě koncerty například v Salvadoru nebo v hlavním městě Brasília, kde bych měla zpívat dokonce třikrát,“ uvedla zpěvačka, která díky své profesi procestovala velký kus světa.

„I tentokrát se těším, že poznám novou kulturu. Starat se o mě bude česká ambasáda a na pořadu dne budou jistě i výlety na zajímavá místa. Zatím vím, že se určitě podívám k největším brazilským vodopádům, které leží na hranicích Brazílie a Argentiny. Prý je to velkolepý zážitek,“ dodává Edita, která doma v Praze pěstuje šneky a další netradiční domácí mazlíčky.

Kromě koncertů a výletů ji čeká i křest knihy o operní pěvkyni Klementině Kalašové. „Byla to současnice Emy Destinové, která žila v Brazílii, kde byla velmi slavná. Zemřela rok před čtyřicítkou. Lidé u nás už tohle jméno bohužel moc neznají,“ dodala diva závěrem.

Reklama

Další články

Načítám