Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Ač se to podle jména nezdá, okouzlující herečka a modelka Riley Keough je vnučkou rock´n´rollového krále Elvise Presleyho a jeho manželky Priscily. Její matkou tak není nikdo jiný než Lisa Marie Presley, díky níž byli dočasně jejími nevlastními tatínky Michael Jackson (†50) i Nicolas Cage (60).

Riley, která dnes slaví 26. narozeniny, byla od dětství obklopena celebritami, ale vzhledem k jejímu hvězdnému původu byl její kariérní postup celkem pozvolný. Půvabná dcera Lisy Marie Presley a prvního z jejích čtyř manželů Dannyho Keougha se vzhledem ke své atraktivní vizáži nejprve prosadila v modelingu, ale brzy ji to táhlo na filmové plátno.

Vnučka Elvise Presleyho se však obešla bez parazitování na slavném předkovi a cestu ke slávě si pomalu vyšlapala přes účinkování v životopisném filmu o dívčí kapele The Runaways, hororu Polibek prokleté duše či komedii Bez kalhot.

Letos v její kariéře došlo k zásadnímu obratu díky postapokalyptickému akčnímu trháku Šílený Max: Zběsilá cesta, kde si Riley Keough zahrála členku zotročeného harému diktátorského tyrana. Ve scénáři dostala dokonce více prostoru než Rosie Huntington-Whiteley (36) či Zoe Kravitz, a diváci ji tak ve filmu, který kritici nadšeně označují za nejpovedenější počin letošního roku, rozhodně nepřehlédnou.

Účast na Šíleném Maxovi byla pro Riley zásadní nejen z hlediska její kariéry, ale film ovlivnil také její osobní život. Během natáčení totiž poznala kaskadéra Bena Smith-Petersena, který se letos v únoru stal jejím manželem.

Reklama

Další články

Načítám