Hlavní obsah
Článek

Liběna Rochová je jednou z našich nejuznávanějších módních návrhářek. I když už oslavila šedesátku a je babičkou malé vnučky, její modely rozhodně nepřestaly postrádat extravaganci. Po dlouhé době jsme se byli podívat na přehlídce dámy, u které si nechávala šaty šít třeba Lucie Bílá (58), a opět jsme nestačili zírat, jakou má fantazii. Nositelky těchto modelů ovšem potřebují notnou dávku odvahy.

"Na těchto šestadvaceti modelech jsem pracovala dva roky, samozřejmě s přestávkami. Ale právě před dvěma lety jsem viděla nádhernou výstavu Milana Grygara v galerii Zdeňka Sklenáře, jeho obrazy a objekty mě nadchly. Jeho tvorbou jsem se v této kolekci inspirovala," vysvětlila, jak ulítlé modely vznikly. Kolekce byla předvedena poprvé, ale už za tři kusy byla Liběna nominovaná na ceny na Designbloku a Czech Grand Design.

To, že by byl o tyto modely masový zájem, Liběna ani nečeká. "Pár nositelných kousků tam je. Ale já dělám dvakrát do roka přehlídky, které jsou limitované a nositelné pro mé zákaznice," vysvětlila odlišnosti ve své tvorbě Rochová, na jejíž přehlídku se přišla podívat i malá vnučka, která zřejmě půjde v babiččiných stopách. "Pořád něco tvoří, fandí mi, jsme přítelkyně a je to moc fajn člověk a chce se pohybovat také ve výtvarném světě," prozradila návrhářka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám