Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čím dál častěji známé osobnosti, herci a zpěváci utíkají od svého řemesla k vaření. Typickým příkladem jsou třeba Markéta Hrubešová, Ivan Vodochodský či Martin Zounar. Tento osud ale zřejmě nečeká Kateřinu Herčíkovou, kterou to k plotně příliš netáhne. I když kvůli svému manželovi, známému zvěrolékaři Janu Herčíkovi, se to snažila překonat.

„Vždycky jsem chtěla být dobrá hospodyňka. Několik prvních let vztahu jsem vařila svému muži každý den a klidně i dopředu několik chodů,” nechala se slyšet Herčíková, která své výtvory ale sama nikdy nejedla. Právě v tom byl kámen úrazu. „Můj muž mi ale řekl, ať nevařím, protože to nemohl sníst. Jedla to třeba i zvířata. Lepší je užít si večeři a jít do restaurace, než uvařit pro dobrý pocit,” svěřila se nám herečka na křtu gurmánské knihy Dominica Jamese Prague Cuisine, která si vzala za cíl zmapovat české restaurace.

Knihu o pražských restauracích Katka kvitovala, doma prý moc nevaří a na jídlo do podniků tak chodí často.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám