Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hlavní role ve filmu Albert Nobbs, v němž Glenn Close (68) předstírala, že je mužem, ji nejspíš natolik poznamenala, že jí tělo vyhlásilo hormonální válku. Uznávaná hollywoodská legenda v posledních letech prodělala velmi nelichotivou proměnu.

Herečka, která před 28 lety ztvárnila psychopatickou milenku Michaela Douglase (79) v thrilleru Osudová přitažlivost, byla během své bohaté kariéry celkem šestkrát nominována na Oscara, ale ceny se bohužel nikdy nedočkala. Naposledy se o filmovou trofej ucházela před třemi lety za roli transsexuální postavy, ale Oscara si nakonec dle očekávání odnesla Meryl Streep (74), která na plátně ztvárnila Margaret Thatcherovou.

V té době Glenn šokovala svou hereckou metamorfózou a sympatickou dámu si málokdo dokázal spojit s jejím výkonem. Zasloužilá hollywoodská umělkyně sice nikdy nepatřila k sexbombám, ale díky svému talentu se dočkala obdivu a uznání. Přestože už na počátku kariéry působila starším dojmem, před třemi lety dozrála v atraktivní ženu.

Čas k ní ovšem nebyl příliš vlídný a herečka poté velice rychle sešla. Na aktuálních fotografiích se může zdát, že jde spíše o jejího strýčka. Glenn vůbec nelichotí šedivé vlasy sčesané dozadu, jimiž zdůrazňuje své hrubé rysy v obličeji. Hollywoodská hvězda nyní působí tak nežensky, že další oscarovou nominaci možná získá za nejlepší mužský herecký výkon.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám