Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Od okamžiku, kdy začala Ilona Csáková (53) svou účastí na festivalu Mladá píseň v Jihlavě s kytarou v ruce poprvé v tuzemském šoubyznysu vystrkovat růžky, už brzy uplyne neuvěřitelných třicet let. Přesně tolik letos také slaví kultovní kapela Laura a její tygři. A to je dost dobrý důvod připomenout si, jak se za léta své kariéry zpěvačka s jasně rozpoznatelným altem měnila.

O tom, že svého času byla mezi českými zpěvačkami právě Csáková největším chameleonem, není nejmenších pochyb. Image byla Ilona svého času schopná měnit v návaznosti na novou desku, klip či singl i několikrát do roka. A fanoušci jásali. Proměny Ilony sledujte v naší fotogalerii.

Stejně jako se obratně Ilona měnila fyzicky. Pozvolna se měnila i v projevu. Z bezprostřední sympatické rockerky se přes ikonu pubescentů v růžové sukýnce a s výrazem diblíka propracovala až do polohy o poznání chladnější a nudné popové divy chvílemi působící dojmem, že ji zpívání snad už ani nebaví.

Stagnující kariéru ve vodách pop music nakonec vyměnila za role v muzikálech, výlety do světa swingu, mateřství a útěk do moravské vísky nedaleko Brna. Zpívání však na hřebík nepověsila. A nezapomněla ani na své začátky. „S Laurou pořád občas zpívám. Kořeny jsme nezpřetrhali a já se do kůže tygřice ráda vracím. V programu Časy se mění zpívám jak staré fláky, tak novější tvorbu,“ svěřila nedávno Super.cz zpěvačka.

Pokud jste Ilonu měli rádi právě v kultovní kapele Laura a její tygři, můžete si staré časy připomenout jedinečným koncertem na Letní scéně Vyšehrad 11. července 2015 v rámci Metropolitního léta hereckých osobností od osmé hodiny večerní.

V kterém období jste Ilonu Csákovou měli nejraději?
Když zpívala rockové pecky s Laurou
10,3 %
Jako rozvernou školačku v době desky Pink
3,4 %
Když se stylizovala do Claudie Cardinale a zpívala převzaté hity
15 %
Sympatická je mi dnes jako máma dvou dětí
71,3 %
Celkem hlasovalo 25204 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám