Hlavní obsah
Článek

Fotografie této buclaté dámy vám možná nic neřekne, její hlas jste však už někdy určitě slyšeli. Jako mnoho dalších patří i ona k těm hvězdám americké pop music, které rychle zazářily a brzy zhasly.

Cass Elliot (†32) byla americkou zpěvačkou, velkou nejen svými tělesnými proporcemi. Od poloviny šedesátých let působila v legendární skupině The Mamas and the Papas. Po rozpadu této skupiny se v roce 1968 vydala na úspěšnou sólovou dráhu.

Jejím největším hitem zůstal song Dream A Little Dream of Me, který před ní i po ní ovšem s menším úspěchem zpívala řada dalších interpretů. U nás si tenhle song na svou desku nazpívala na konci devadesátých let Lucie Bílá s českým textem Hvězdy jako hvězdy.

V soukromí tato statná žena příliš štěstí neměla. Dvakrát se vdala a dvakrát se rozvedla. Na jaře 1967 se stala matkou dcerky Owen. Jméno otce však Cass nikdy neprozradila.

Během šesti let své sólové dráhy natočila Cass neuvěřitelných devět sólových alb, zpívala duety s řadou hvězd a velmi často vystupovala v televizních estrádách. Lidé milovali její humor, zábavné historky i neutuchající optimismus. Skvěle našlápnutou kariéru bezprostřední baculky přerušila uprostřed prázdnin roku 1974 násilně smrt. Bylo jí pouhých dvaatřicet let.

Bezvládné tělo zpěvačky bylo nalezeno v apartmánu londýnského hotelu. V tisku se okamžitě začalo spekulovat o drogách i o tom, že se měla udusit sendvičem. Pitevní zpráva z 29. července 1974 potvrdila, že šlo o selhání srdce způsobené velkou únavou po dvou zcela vyprodaných koncertech a zřejmě také tělesnou váhou. Zůstala po ní sedmiletá dcera.

Reklama

Další články

Načítám