Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dabérka a mnohonásobná vítězka ankety TýTý v této kategorii Valérie Zawadská (65) už nějaký čas nepropůjčuje svůj hlas filmovým hrdinkám. Společně s dalšími 180 kolegy, mimo jiné s Martinou Hudečkovou, Nikolou Votočkovou, Ivanem Trojanem, je totiž na takzvané černé listině.

„Je to tak. Dovolili jsme si totiž se ozvat, že nebudeme pracovat za pár drobných. A ty drobné myslím doslova. Já jsem nebyla 13 měsíců v žádném dabingovém studiu, s výjimkou České televize. Dabing je moje milovaná součást herectví a přiznám, že mi velice chybí, ale vydržím. K tomu mikrofonu se dostanu alespoň ve zmíněné České televizi a v Českém rozhlase. Abych to shrnula a zakončila, my komedianti, kteří jsme vlastně námezdní síla, jsme začali hlasitě brblat. A to se prostě někomu, kdo rozhoduje o obsazování do rolí v dabingu, nelíbilo, nedrželi jsme ústa a krok a černá listina byla na světě,“ vysvětlila herečka a dabérka.

Malou náplastí je pro Zawadskou to, že se už brzy stane tváří jednoho malého vinařství. „Strašně moc se na to těším, protože víno, a navíc to velice kvalitní, mohu a mám ráda,“ prozradila Zawadská s tím, že jí nejvíc chutná Veltlínské zelené. „Ale nejen to, samozřejmě si dám i červené a stále více se mi zamlouvají košty růžového. Kvalitu v případě těchto chutných moků stavím samozřejmě vysoko nad kvantitu,“ uzavřela s úsměvem Zawadská.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám