Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Posledních patnáct let byla jejím domovem ulice. Jako mladá měla přitom všechny předpoklady k bezstarostnému životu v blahobytu. Damarys Ruiz okusila své štěstí v soutěži krásy i závratnou kariéru v modelingu, přesto spadla až na samé dno společnosti. Tento týden byla nalezena mrtvá v jednom z parků v Caracasu. Nikdo z příbuzných nepřišel tělo 68leté ženy do nemocnice ani identifikovat.

V roce 1973 se ve věku 26 let účastnila jako Miss Sucre (státu na severu Venezuely) celostátního klání Miss Venezuela, čímž si otevřela dveře do modelingu. Porotce zaujala i přes menší výšku převážně inteligencí a žensky tvarovanou postavou. Své popularity si ale dlouho neužívala, raději se věnovala prodeji podomácku vytvořených šperků.

Ruiz údajně nikdy neměla stálého partnera a žila se svým bratrem, který na ni hodně žárlil a hlídal ji na každém kroku. „Mučil mě hlady. Často mi vyhrožoval a mlátil mě. Opakovaně jsem volala policii, ale nikdy nic neudělala,“ postěžovala si Ruiz v roce 2005 v rozhovoru. Když už týrání nemohla vydržet, odešla od něj, ale jelikož neměla kam jít, skončila na ulici.

„Vídávala jsem ji dvakrát až třikrát týdně a povídaly jsme si celé hodiny. Její život skončil velkou depresí, bez podpory příbuzných a přátel. Neviděla žádné východisko ze své situace. Byla krásnou ženou uvnitř i zvenčí,“ zavzpomínala na nešťastnou ženu její možná jediná přítelkyně Rosalba Gomes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám