Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce Matěje Hádka zná většina diváků spíše hladce oholeného než s pořádně zarostlým strništěm. V hlavní roli Jana Husa se však ve stejnojmenné trilogii scenáristky Evy Kantůrkové a režiséra Jiřího Svobody objeví nejen oholený, ale samozřejmě i jako pořádný vousáč. S image Rumcajse se objevil i na tiskové konferenci k uvedení Jana Husa na obrazovkách České televize.

Hádek přiznal, že si nejprve vůbec nedokázal představit, že by zrovna on uměl Jana Husa zahrát.

„Nebylo to tak, že by režisér zavolal a nabídl mi ji, ale ozvali se mi z produkce, jestli bych měl zájem zúčastnit se spolu s dalšími čtyřmi adepty kamerových zkoušek. Nejdřív jsem to bral jako srandu a dobrý vtip. Já a hrát Jana Husa. To by mě ani v nejbujnějších snech nenapadlo, ale k mému překvapení a radosti to klaplo. Byla to skvělá role a vážím si toho, že jsem si ji mohl zahrát,“ nechal se slyšet Matěj.

Natáčení trilogie nebylo pro Hádka prý vůbec jednoduché, spíše naopak. Jednak musel trošku zhubnout, což nebyl takový problém, a pak, a to mu dalo nejvíc zabrat, se musel naučit sáhodlouhé texty.

„Vůbec nejnáročnější bylo pro mého Husa kázání v Betlémské kapli, která byla zaplněná komparzisty. Vzduch se tam dal krájet a do toho jsem kázal. A ne jen pár chvil, ale jak se mně osobně zdálo strašně dlouhou dobu. O Husovi bylo známé, že byl řečník a rétor a dokázal dlouho mluvit spatra, já se to musel nabiflovat. Ale zaťukám to, dopadlo to dobře a zvládl jsem to,“ uzavřel s úlevou herec.

Líbí se vám vousatý Matěj Hádek?
Ano, díky vousům zmužněl
30,4 %
Ne, bez vousů je mnohem větší fešák
69,6 %
Celkem hlasovalo 4654 čtenářů.
Související témata:
Jan Hus

Reklama

Další články

Načítám