Hlavní obsah
Článek

Filmová legenda Claudia Cardinale (77) patří k osobnostem, které mají na festivalu v Cannes doživotně připravenou VIP akreditaci. Málokdo toho během své kariéry prožil tolik jako ona.

Sexsymbol 60. let by už mohl v klidu sepisovat své paměti sahající až do poloviny minulého století, ale Claudia je vitální babičkou, která se natáčení nebrání ani v pokročilém věku. Na festivalu tak může nejen vzpomínat na éru, kdy patřila k největším bohyním filmového plátna, ale také propagovat své nově vznikající projekty.

Claudia Cardinale už má chůzi po zdejším červeném koberci dobře naučenou. Hvězda filmů 8 1/2, Růžový panter či Tenkrát na Západě svou přítomností obohatila i letošní ročník festivalu, kde překvapivě nevyhledává umělecké počiny, ale zašla si na projekci komerčního rodinného animovaného filmu V hlavě, čímž prokázala, že jde s dobou.

Rodačka z Tuniska, která se stala ztělesněním mužských sexuálních představ navzdory tomu, že se před kamerou nikdy neobjevila nahá, si v Cannes užívá zájem médií i chvilky soukromí. Zatímco přes den se nepozorovaně prochází po zdejší přímořské promenádě, večer září jako hvězda první velikosti na červeném koberci.

Reklama

Další články

Načítám